Bayahibe

Bayahibe

Bayahibe is een bekende streek welke gelegen is een prachtige natuurlijke rustgevende omgeving. Dit van vroeger uit bestaande vissersdorp. Kenmerkend aan dit vissersdorp is de mooie haven met vele kleine vissersbootjes. Nabij de haven bevinden zich een aantal vijfsterren resorts gelegen aan het goudgele strand van Bayahibe.

Langs de kust van Bayahibe bevind zich een prachtig eiland genaamd Isla Saona. Dit eiland ligt ongeveer een uur varen vanaf de kust van Bayahibe. Vanaf Bayahibe worden elke dag boottochten georganiseerd naar Isla Saona. Rondom dit eiland bevinden zich diverse mooie plekken waar je goed kunt duiken en zeer exclusieve vissoorten tegen komt. De zee heeft rondom Isla Saona kenmerkt zich door de enorme diversiteit.

Wanneer je op het eiland Isla Saona terecht komt dan kan het voorkomen dat het landschap je bekend voorkomt. De film Pirates of de Caribbean is onder andere opgenomen rondom dit eiland. De zee rond het eiland is rijk aan flora en fauna, met vele vogelssoorten en tropische vissen, en er zijn grote gebieden waar natuurlijke zandbanken de diepte terugbrengen tot slechts een paar meter. Deze zandbanken zijn populair bij de bezoekers. De excursie boten stoppen honderden meters vanaf het strand en u kunt uitstappen in het heupdiepe water om te snorkelen, iets te drinken en om de inheemse zeesterren te bekijken.

Klimaat

Langs de kust van Bayahibe bevinden zich mooie stranden welke gelegen zijn aan de Caribische Zee. Het is in Bayahibe altijd mooi weer waardoor het de ideale strandbestemming is voor iedere vakantieganger die van prachtige stranden en rust houdt. De warmste maanden in Bayahibe zijn juni, juli en augustus. In deze maanden regent het in Bayahibe nauwelijks en stijgt de temperatuur ver boven de dertig graden. De zon schijnt de hele dag waardoor je heerlijk kunt genieten van een lekkere zonnige strandvakantie.

Weer Dominicaanse Republiek

Top 8 reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips