Informatie

Informatie Dominicaanse Republiek

Een vakantie naar een land buiten Europa brengt vaak verassingen met zich mee. Op deze pagina vind je allerlei handige informatie welke je moet weten voordat je op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen de Dominicaanse Republiek en Nederland bedraagt in de zomer 6 uur en in de winter 5 uur.

Taal

De officiele taal welke gesproken wordt in de Dominicaanse Republiek is Spaans. De meeste mensen op het eiland beschikken over goede Engelse taalkennis waardoor er ook Engels gesproken kan worden.

Reisdocumenten

Wanneer je op vakantie wil naar de Dominicaanse Republiek heb je een geldig paspport nodig welke minimaal nog zes maand geldig is. Tijdens de vlucht krijg je de mogelijkheid om een toeristenvisum aan te vragen. Met dit visum heb je drie maanden de mogelijkheid om in het land te verblijven. Bij vertek moet moet je dit visum betalen, de kosten hiervan zijn ongeveer tien euro.

Valuta

De munteenheid op de Dominicaanse Republiek in de Dominicaanse Peso. Een Peso is volgens de huidige koers (2011) ongeveer 4 eurocent waard. Op veel plaatsen kun je ook in Dollars en Euro’s betalen. Belangrijk gegeven is dat de Peso niet ingevoerd en uitgevoerd mag worden. Zorg er daarom voor dat je niet teveel Peso aanschaft want het verschil tussen in en verkoop is erg groot.

Betaalautomaten

In de Dominicaanse Republiek bevinden zich in de grote steden en hotels pinautomaten. Je kunt hier vaak naast Peso ook Dollar’s en Euro’s pinnen. Je doet er goed aan om voldoende cash mee te nemen en bij de wisselkantoren te wisselen. Creditcards van American Express worden ook geaccepeerd .

Electriciteit

In de Dominicaanse Republiek is de officiele netspanning 110 volt. Om gebruik te maken van het netwerk heb je een adapter en een Amerikaanse netstekker nodig.

Drinkwater

In de Dominicaanse Republiek is het kraanwater niet drinkbaar. Het water smaakt naar chloor en is niet goed gefilterd. Koop altijd flessen bronwater om te voorkomen dat je ziek wordt.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn voor Cuba niet verplicht. Wel wordt aangeraden om een inenting tegen DTP en hepatites A te ondergaan. Let er op dat je deze inentingen minimaal 4 weken voor vertrek laat uitvoeren.

Vluchttijd

Voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek zijn er geen vaccinaties verplicht. Toch wordt het aangeraden om inentingen tegen Malaria, Hepatitus A en Tyfes te ondergaan. Bekijk tijdig voor vertek de website van de GGD om er zeker van te zijn dat je veilig op reis gaat.

Fooien

VIn de Dominicaanse Republiek is het gebruikelijk dat je in restaurants of bars fooi geeft. De lokale bevolking werkt voor lage lonen waardoor een fooi als waardering wordt gezien. Gemiddeld wordt er tien procent fooi gegeven.

Post

Het versturen van post vanaf de Dominicaanse Republiek naar Nederland duurt vaak lang. Je moet ongeveer rekenen op een duur van twee tot drie weken.

Internet

De meeste hotels hebben een internet voorziening waar je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt internetten. In de grote steden vind je op veel plekken internetcafe’s waar je kunt internetten. Het internet op het eiland is niet altijd even stabiel en vaak erg traag.

Prijsniveau

De openbaar vervoer voorzieningen zijn in de Dominicaanse Republiek niet erg goed. Dagelijks organiseren reisorganisaties reizen over het eiland. Je kunt voor weinig geld naar de andere kant van het eiland reizen. De reistijd om van de noord naar west kant van het eiland bedraagt ongeveer 4 uur.

 

 

 

Weer Dominicaanse Republiek

Top 8 reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips