Bezienswaardigheden Puerto Plata

Bezienswaardigheden Puerto Plata

Tijdens je vakantie naar de Dominicaanse Republiek zul je ogen te kort komen. Er zijn in dit land tal van bezienswaardigheden. Zo vind je rondom het eiland prachtige schiereiland en in het binnenland unieke gebouwen en oudheden. Wil jij meer weten over bezienswaardigheden in Puerto Plata. Bekijk dan deze pagina!

Cabarete

Cabarete is een badplaats waar op watersport gebied van alles te doen is. Het is de ideale plek voor windsurfers, kitesurfers en surfers. Deze badplaats heeft een prachtige mooi wit zandstrand welke ruim vijf kilomter lang is. Ga een dagje naar Cabarete en probeer het surfen eens uit, het bekijken van deze badplaats is al een bezienswaardigheid. Elke zomer bevinden zich hier de beste surfers van de wereld. Voor beginnners zijn er diverse surfscholen aanwezig.

Duiken

De Dominicaanse Republiek is een waar duikparadijs voor de gevordende en beginnende duiker. Rondom het eiland liggen veel koraalriffen en vind je prachtige vissoorten. Dagelijks worden er excursies georganiseerd naar de mooiste duikplekken op zee. Voor beginnende duikers zijn er op de Dominicaanse Republiek duikscholen waar je kunt leren duiken of snorkelen. Laat je verassen en zie de prachtige onderwaterwereld van de Carribean met eigen ogen.

Fort San Felipe

Het fort San Felipe wordt in de lokale bevolking El Morro de San Felipe genoemd. Het ford is in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van koning Felipe. Het was gebouwd om aanvallen van piraten en vijanden tegen te gaan. Het fort is gelegen bovenop de heuvel met een prachtig uitzicht over de baai van Puerto Playa. In het fort bevind zich een museum waar je meer te weten kunt komen over dit stukje geschiedenis. Een bezoek aan het fort is erg populair onder het toerisme.

Ocean World

Ocean World is een groot paradijs voor de dolfijnenliefhebber. In dit unieke waterpark is het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen. Neem dus je zwemspullen mee wanneer je een bezoek brengt aan dit fantastische park. Naast dolfijnen vind je in Ocean World meerdere diersoorten, het is een uniek dierenpark. Na een bezoek aan het Ocean World park kunnen de liefhebbers gokje wagen in het Ocean World casino. Dit park heeft ook een eigen thaether en discotheek.

Pico Isabella del Torres

Ruim 800 meter boven Puerto Plata bevind zich de top van de Pico Isabela. Met een kabelbaan kan de top van de berg berijkt worden. Met deze kabelbaan ben je binnen enkele minuten aan de top van de berg. Op de berg heb je een fantastisch uitzicht over de baai van Puero Plata. Op de berg bevind zich ook een prachtige tuin met kleurijke planten. Eenmaal boven kun je ook een prachtige wandeling maken over de berg met een gids die neemt je mee naar de mooiste plekjes.

Weer Dominicaanse Republiek

Top 8 reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips